PH do 12g

Ovaj vikend održava se prvenstvo Hrvatske za optimiste do 12 godina.

Naša ekipa Marta Lolić, Bepo Duplančić i Nikola Ferić na čelu sa trenericom Brunom Mandić krenula je u petak trajektom za Stari Grad.

Na put su krenuli zajedno sa takmičarima JK Split, JK Špinut i JK Omiš.

Želimo im dobar vjetar i  uspješno jedrenje.

 

DragonForce RG65 event u Splitu

   JK Zenta nastavlja sa snažnim zamahom u sudjelovanju popularizacije RU jedrenja za djecu i mlade u RH. Naime, 26. i 27. studenog održani su DragonForce RG65 radionica i natjecateljski program u Splitu. Već u radionici Zente pokazalo se kako kiša ne može zaustaviti entuzijazam mladih radio upravljanih jedriličara koji su marljivo radili na modelima protekle subote. Zbog obaveze provjeravanja opreme, pripreme jedrilica i samog podešavanja modela omogućen je dan otvorenih vrata u brodomodelarnici gdje su "Dragoni" tek u kasnu večer ostavljeni u izvrsnom stanju za sutrašnji nastavak programa. Nedjeljni dan otvoren je sunčanim pripremama na čuvenoj splitskoj Matejušci. Kako su HZTK i HJS sudjelovali kao glavni organizatori dvodnevnog događanja ove mlade klase u Splitu, JK Zenta se potrudio pripomoći te je smo ustupili gumenjak kojim se postavilo regatno polje te kojim je trenerica Bruna pripomogla u sveukupnoj organizaciji događanja. Preko razglasa je ubrzo pojašnjen program šarolikom okupljenom gledateljstvu te je u 11h određen i početak natjecanja. Zahvale su upućene savezu i zajednici tehničke kulture, ali i Toto Burger Baru koji je iznova odlučio poduprijeti radio upravljano jedrenje u Splitu sponzorirajući nagrade za mlade natjecatelje.
Četrnaest jedrilica klase DragonForce RG65 i jedna jedrilica klase G70 pokazale su zavidne vještine u samom natjecateljskom programu. Vjetar je bio promjenjiv i zahtijevao je jake živce što je mlade sudionike ponukalo da iskažu krajnje vještine koje posjeduju ne bi li ostali pri vrhu ljestvice kroz više održanih plovova. Na samom kraju tijesne borbe za postoljem došlo je čak i do službenog protesta izmeđi Vice i Roka u trenutku izjednačenih bodova. Uz sudjelovanje pomoći organizatora protest je razriješen na obostrano prihvaćanje što je donijelo i konačne rezultate kako slijede:


JK Zenta - Vice Buzdovačić - DragonForce "2" - 7 bodova (1. mjesto)
JK Zenta - Marin Vidović - DragonForce "3" - 9 bodova (2. mjesto)
JK Zenta - Lovre Dragičević - DragonForce "6" - 10 bodova (3. mjesto)

Seniori su također prisustvovali događanju u Splitu sa sljedećim rezultatima:
Stjepan Razmilić - 11 bodova
Vatroslav Righi - 20 bodova
Davor Bumbak - 23 boda

Nakon što su sudionicima uručene medalje, ali i vrijedni model DragonForce V5 koji je išao juniorima kao nagrada za prvo mjesto, natjecatelji su se slikali za uspomenu te razišli s mnogo iskustva, novih znanja, lijepih uspomena te novih poznanstava iza sebe. Radujemo se sljedećem DragonForce eventu te očekujemo još veći broj natjecatelja i sudionika...

DSCF3078 DSCF3082

DSCF3083 DSCF3084 DSCF3086 DSCF3091DSCF3093 DSCF3100 DSCF3112 DSCF3126

 

5. Sajam sporta i tehničke kulture

Ovaj vikend JK Zenta je sudjelovao na 5. Sajmu sporta i tehničke kulture TC Joker, na kojem je prezentirao svoje aktivnosti rada s mladima kroz školu jedrenja i školu brodomodelarstva.

CAM01947

CAM01957

Marko Ivančev drugi na PH

Evo naš jedriličar Marko Ivančev, rođen 2002. godine ostvario je pod vodstvom trenerice Brune Mandić veliki uspjeh. Na otvorenom prvenstvu Hrvatske osvojio je četvrto mjesto, bod iza treće takmičarke iz Trsta.
Tri djevojke su ispred njega pa je prvi dječak i ukupno drugi na prvenstvu Hrvatske. Čestitke njemu i trenerici.
Na prvenstvu su nastupili još tri člana našeg kluba: Zara Dominović 86. mj., Mila Mastelić 108. mj. i Roko Jurić 149. mj. od 151 takmičar.
Mila Mastelić je među takmičarima do 12 godina zauzela 42. mj. od 67 takmičara, ili 12. mj. među 20 djevojčica. Ovo joj je bila prva ozbiljna regata.
Petra Mastelić je nastupila u klasi laser 4.7 te zauzela 33. mj. od 37 takmičara. Bez suporta trenerice, koja je bila na regatnom polju s optimistima, Petra nije ni mogla ostvariti bolji rezultat. Ovo joj je bila prva regata u ovoj konkurenciji.
Slijedeća dva dana (petak i subota) Marko i Zara će nastupiti sa dva takmičara iz JK Omiš na ekipnom prvenstvu Hrvatske.

Slike

Pokazna regata

JK Zenta je 28. srpnja organizirao pokaznu regatu za polaznike ljetne škole jedrenja. Od 25 polaznika njih 18 su ukrstili jedra na regatnom polju unutar sportske lučice Zenta. Onim najmlađima je bilo prezahtjevno jedriti u floti i obilaziti bove. Regate su se odvijale pod dirigentskom palicom trenerice Brune Mandić i uz bučno navijanje roditelja s obale.
Najprije se jedrilo po dva plova u grupama po šest takmičara. Po dvoje najbolji ušlo je u finalne plovove. Pobjednik regate je bio Luka Vidović (12 godina) ispred Frančeske Laure Gotovac (9 godina) i Nikole Ferića ( 7 godina). Frančeska je dobila i pehar za najbolju djevojčicu.
Svim polaznicima škole uručena su priznanja – diplome. Ljetna škola se nastavlja i u kolovozu, te je na kraju predviđena još jedna pokazna regata.
Na kraju je Josip Marasović polaznicima škole prezentirao jedrenje radio upravljanim jedrilicama klase RG 65, u čemu su se i sami okušali.
Roditelji su kolačima i napicima pridonijeli ugodnom druženju nakon regate, a zapalio se i roštilj.

SLIKE

Početak treninga i rada škole radio upravljanih jedrilica i brodomodelarstva

0001

Početak treninga i rada škole radio upravljanih jedrilica i brodomodelarstva

Jedriličarski klub ZENTA nastavlja ploviti na snažnim valovima duge tradicije i iskustva koje neminovno nose vjetrove duboko ukorijenjene strasti i
znanja prema jedriličarstvu. Unutar svakog dijela organizacije te putem svih članova integrirana je ljubav prema sportu, kulturi i
znanosti, a samo inteligentnom primjenom navedenog kroz neizmjernu upornost postignuti su iznimni sportski rezultati i ugled u svijetu.

U tijeku je upisivanje i PROMO RAZDOBLJE BESPLATNIH TRENINGA i

ŠKOLE RU JEDRILIČARSTVA u JK Zenta, vrši se sklapanje rasporeda

prilagođenog Vašoj djeci!

pdfPLAN ŠKOLE BRODOMODELARSTVA

Petra prva do 12g. na Hvaru

Održana je Međunarodna novogodišnja regata u Hvaru, ukupno su odjedrena 4 plova.Dok zadnjidan nije bilo jedrenja zbog velike hladnoće i bure.Ukupni dojam trenerice Brune je da je ovo bila jedna od zahtjevnijih regata. Odlični rezultat je ostvarila Petra Mastelić koja je bila prva djevojčica do 12 godina, i druga ukupno do 12 godina. Ukupno su išla 3 natjecatelja uz Petru nastupili su Vicko Alfirević i Iva Kovačević.

20141230 110319 20141230 161719 Screenshot 2015-01-01-17-02-19

 

 

  • 1
  • 2