11. Šoltanska regata -Rezultati

Jedriličarski klub ZENTA, u suradnji sa PŠRD PELEGRIN i pod pokroviteljstvom općine Šolta, organizirali su 01.-02. listopada tradicionalnu jedanaestu po redu ŠOLTANSKU RAGATU, vrlo omiljenu među jedriličarima.
Nastupilo je 54 krstaša  jedriličarskih klubova iz Splita, Trogira, Kaštela, Makarske, Dubrovnika i Zagreba, ukupno 247 jedriličara. Krstaši su bili podijeljeni u osam grupa.
Prvi dan se jedrilo od Zente do Stomorske po vrlo slabom vjetru, ali ipak je većina stigla do cilj. Prvi u cilj je ušao pobjednik zadnje Mrduja Mate Arapov sa FATAMORGANOM 2, četiri minute ispred Tonča Antunovića sa krstašem FULL PELT.
Jedriličarima su domaćini PŠRD Pelegrin priredio na rivi doček dobrodošlice sa kolači, a navečer su nam priredili večeru za sve sudionike regate u Staroj školi. Organizirali smo i lutriju, te je svaki krstaš dobio ponešto. Zahvaljujemo se domaćinima i brojnim sponzorima. Mate Arapov je dobio na poklon maketu gajete poklon gospodina Ante Ninića iz Stomorske.
Drugi dan se jedilo do cilja ispred Zente  po vrlo jakom vjetru, te smo imali i jedan pad jarbola prije starta. Srećom  bez posljedica za posadu broda.
U cilj je prvi ušao krstaš FULL PELT, ali samo tri minute ispred FATAMORGANE 2, tako da je Mate Arapov zadržao titulu najbržeg broda po realnom vremenu.
Navečer su u Zenti podijeljene nagrade, stilizirana čuvita autorice Tanje Ukas, trojici najbolje plasiranih krstaša po skupinama. Za ovu priliku vrijedne članice udruge Rusmarin iz Stomorske pripremile su nam obilje kroštula i drugih kolača. Također su pripremili poklone za najstarijeg kormilara na regati Branka Širolu, zatim jedriličarku koja je bila najvjernija šoltanskoj regati Vedrani Puljiz i kormilaru koji je došao na regatu sa najudaljenije destinacije Igoru Šikiću iz JK Orsan Dubrovnik. Hvala Rusmarinkama od srca.   

Vidimo se dogodine na 12. ŠOLTANSKOJ REGATI.

pdfCILJNA_LISTA_DRUGA_ETAPA.pdf

pdfCILJNA_LISTA_PRVE_ETAPA.pdf

pdfREZULTATI_regate.pdf

SLIKE

ZAHVALA DONATORIMA 2-page-001