Подробнее на сайте: https://flarenews.ru
https://priornews.ruhttps://pc-room.ruhttps://prime-pc.ruhttps://hotsnews.ruhttps://estascredit.ruhttps://topallnews.ruhttps://maincredit.ru
https://news101.ruhttps://newshead.ruhttps://ultimnews.ruhttps://holdnews.ru https://automobyle.ru https://newsexplore.ruhttps://leadingnews.ru

11. Šoltanska regata -Rezultati

Jedriličarski klub ZENTA, u suradnji sa PŠRD PELEGRIN i pod pokroviteljstvom općine Šolta, organizirali su 01.-02. listopada tradicionalnu jedanaestu po redu ŠOLTANSKU RAGATU, vrlo omiljenu među jedriličarima.
Nastupilo je 54 krstaša  jedriličarskih klubova iz Splita, Trogira, Kaštela, Makarske, Dubrovnika i Zagreba, ukupno 247 jedriličara. Krstaši su bili podijeljeni u osam grupa.
Prvi dan se jedrilo od Zente do Stomorske po vrlo slabom vjetru, ali ipak je većina stigla do cilj. Prvi u cilj je ušao pobjednik zadnje Mrduja Mate Arapov sa FATAMORGANOM 2, četiri minute ispred Tonča Antunovića sa krstašem FULL PELT.
Jedriličarima su domaćini PŠRD Pelegrin priredio na rivi doček dobrodošlice sa kolači, a navečer su nam priredili večeru za sve sudionike regate u Staroj školi. Organizirali smo i lutriju, te je svaki krstaš dobio ponešto. Zahvaljujemo se domaćinima i brojnim sponzorima. Mate Arapov je dobio na poklon maketu gajete poklon gospodina Ante Ninića iz Stomorske.
Drugi dan se jedilo do cilja ispred Zente  po vrlo jakom vjetru, te smo imali i jedan pad jarbola prije starta. Srećom  bez posljedica za posadu broda.
U cilj je prvi ušao krstaš FULL PELT, ali samo tri minute ispred FATAMORGANE 2, tako da je Mate Arapov zadržao titulu najbržeg broda po realnom vremenu.
Navečer su u Zenti podijeljene nagrade, stilizirana čuvita autorice Tanje Ukas, trojici najbolje plasiranih krstaša po skupinama. Za ovu priliku vrijedne članice udruge Rusmarin iz Stomorske pripremile su nam obilje kroštula i drugih kolača. Također su pripremili poklone za najstarijeg kormilara na regati Branka Širolu, zatim jedriličarku koja je bila najvjernija šoltanskoj regati Vedrani Puljiz i kormilaru koji je došao na regatu sa najudaljenije destinacije Igoru Šikiću iz JK Orsan Dubrovnik. Hvala Rusmarinkama od srca.   

Vidimo se dogodine na 12. ŠOLTANSKOJ REGATI.

pdfCILJNA_LISTA_DRUGA_ETAPA.pdf

pdfCILJNA_LISTA_PRVE_ETAPA.pdf

pdfREZULTATI_regate.pdf

SLIKE

ZAHVALA DONATORIMA 2-page-001

Zahvala sponzorima i donatorima

JK Zenta zahvaljuje svim pravnim i fizičkim osobama koji su svojim donacijama omogučili organizaciju 10. Šoltanske regate

NAGRADE ZA LUTRIJU 10. ŠOLTANSKE REGATE
BROJ NAGRADA SPONZOR NAGRADE NAGRADA
18 YACHT - Darko Šupuk POSTER
8 DUSTOMSAILS - Duško Tomić TORBA
1 B&J nautica - Jakov Borković NEPROMOČIVI SAK
3 JEGERMEISTER BIČERINI
1 KALAFATIĆ PET PICA ZA POSADU KRSTAŠA
2 FOTO IVO - Gordan Klišmanić PODVODNI FOTOAPARAT
1 AUTOPLIN BREŠKOVIĆ d.o.o. BOCA ZA PLIN
2 ATT SUZUKI - Tonči Prizmić BON 500 KN za servis auta ili rezervne djelove
1 KAŠTELA AUTO - Petar Vrvilo BON 1000 KN za servis brod. motora
1 P.Š.R.D. "PELEGRIN" BESPLATNI VEZ ZA JEDRILICU DO 40 STOPA
3 TRENTON d.o.o. POKLON PAKET
3 MARINA STORE JEDRILIČARSKA JAKNA
1 MARINA STORE ŽENSKO JEDRILIČARSKO ODJELO
1 LASER d.o.o. - Željko Kuzmanić PRINTER
1 MESNICA IVO MUŠE PEĆENO JANJE

SPONZORI I DONATORI 10. ŠOLTANSKE REGATE
TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SPLITA
ČISTOĆA SPLIT
MATRAM d.o.o.
MESNICA JOŠKO ŠKOKIĆ
TIGNINO d.o.o.
MESNICA JOSIP DADIĆ
YACHT4YOU d.o.o.
PETASON d.o.o.
ADRIA SAIL CHARTER
KANULA d.o.o.
KALFATIĆ
JOŠKO UKAS
SPORTSKO DRUŠTVO "VALA"

ZAHVALJUJEMO NA POTPORI U ORGANIZACIJI REGATE

7. Šoltanska regata - Konačni rezultati

Dugo očekivana 7. ŠOLTANSKA REGATA, za koju je bio izuzetan interes, privedena je uspješno kraju. Neka sudionici pričaju o njoj, mi se nećemo hvaliti. Posebno se zahvaljujemo Stomorčanima i Stomorčankama iz udruge RUSMARIN i PŠRD PELEGRIN, te naravno općini Šolta koji su nam omogućili jedno izuzetno ugodno druženje u subotu popodne i navečer. Također se zahvaljujemo svim sponzorima koji su u okviru svojih mogućnosti doprinijeli organizaciji ove regate.

pdfREZULTATI OPEN            pdf REZULTATI ORC

 

  • 1
  • 2